Bitcoin misslyckas med att passera 60 000 dollar. Korrigerar ner till 57 000 dollar

Bitcoin verkade ha återupptagit en uppåtgående trend, men när tjurarna mötte den skrämmande linjen på 60 000 dollar kraschade priset på token under 57 000 dollar.

Bitcoin hade en tuff dag. Kampen mellan tjurar och björnar var hård, men i slutändan lyckades björnarna trycka ner priserna igen, vilket ledde till att Bitcoin Era korrigerades med cirka 4 % under de senaste 24 timmarna.

Tjurarna hade börjat veckan på ett bra sätt efter flera positiva tillkännagivanden som väckte optimism bland investerarna. De första stimulanschecken började anlända till amerikanernas hem och det globala företaget Meitu tillkännagav ett köp av Bitcoin och Ethereum för 50 miljoner dollar – vilket väckte minnen från MicroStrategy- och Tesla-eran.

Bitcoin verkade ha återhämtat sig efter den björnkorrigering som följde på ATH. Från den 14 mars till den 16 mars förlorade den mer än 13 % av sitt värde och var farligt nära stödet 50 000 dollar.

Men den återhämtade sig från dippen, och ett solitt grönt ljus den 17 mars gav hopp till hodlers och tjurar. Bitcoin klättrade snabbt … tills den slog i ett imaginärt tak.

Runda siffror: Den tysta fienden

Barriären på 60 000 dollar visade sig vara en stark fiende att besegra. Tjurarna lyckades driva upp priserna till 60 083 dollar, men därifrån började fallet, och inom tre timmar fick bitcoinanvändarna se priset på marknadens ledande kryptovaluta störtdyka till 57 000 dollar.

Nedgången verkar vid en första anblick vara mer psykologisk än teknisk. Under en fas av prisupptäckt blir runda tal alltid hinder som marknaderna bevakar noga. Många köp- och säljorder sätts vid dessa prispunkter.

Dessutom verkar Bitcoin ha studsat just i ett område som skulle kunna indikera ett trendskifte nedåt.

Bitcoin verkar fortfarande vara tjurig för swing- och positionshandlare

På samma sätt verkar historien upprepa sig. Sedan Bitcoin bröt 2017 års ATH i slutet av december 2020 har Bitcoin haft tre starka uppåtgående impulser av liknande dimensioner.

Med andra ord, från en grafisk synvinkel stiger priserna med exakt samma acceleration efter att ha upplevt skarpa korrigeringar. Detta skulle kunna peka på en optimistisk långsiktig utsikt, eftersom trendriktningen ännu inte har gått förlorad.

Resten av Altcoins drabbades också

Bitcoins korrigering drog med sig resten av kryptovalutamarknaden. De tio största kryptovalutorna med störst kapitalisering visade alla tickers i negativ med undantag för XRP, som beter sig oregelbundet på grund av de speciella omständigheter som omger den. Förväntningar om en eventuell stämning och en förhöjd nervositet hos handlare gör det särskilt riskabelt att delta på denna marknad.

Ethereum hade en kraftig nedgång på nästan 3 procent. Den handlas för närvarande kring 1789 dollar, enligt Coinmarketcap.
BNB upplevde en liknande nedgång och dess nuvarande pris gravitar kring 266 dollar.

Veckans stora förlorare var Cardano. Dess ADA-token föll med 12 % på några timmar, och det verkar svårt för den att återhämta sig och slå de rekord som den satte för bara några dagar sedan.